Mašine za pranje podova

Istorija mašina za čišćenje


But je stvorio početak prvih mašina za čišćenje na svetu i napravio klipnu pumpu pod nazivom „Ediom Billi“. Nema četkica; svo čišćenje se vrši pomoću usisnog vrha, napravio je krajeve kroz dugačke cevi i ovo je bila velika mašina, montirana u konjsku zapregu, koju su njihovi uniformisani operateri vukli ulicama Engleske. Butove mašine za čišćenje se žale na buku. Bio je zlostavljan, pa čak i strašno kažnjen, čak i novčano kažnjen zbog konja.

Na najprestižnijem angažmanu BVCC-a, kralja Edvarda VII i kraljice Aleksandre, i pre ceremonije krunisanja 1901. godine, pojavila se prilika u Vestminsterskoj opatiji Booth je počeo da čisti puteve usisnog sistema Palate Buta, međutim, nije bio pogodan za pojedinačne vlasnike kuća. Neke velike zgrade su radile sa Butovom mašinom, sistemom koji je postavljao mrežu cevi u zidove prostorija sa utičnicama u zidovima podruma. prah je poslat u kontejner u podrumu. But je generalno više voleo da iznajmljuje nego da prodaje. U Sjedinjenim Državama, slično kao David T. Kennei

Sada su uloženi napori da se razviju male mašine za čišćenje. But je 1906. napravio manju verziju kolica za čišćenje, ali je bila veoma skupa i i dalje je bila teška preko 100 funti (45 kg). Ostalo čišćenje ) But je želeo da napravi mašinu za čišćenje za prosečno domaćinstvo koja nije dobra za bogata domaćinstva Dejvis je patentirao uređaj 1909. Mašina za čišćenje je imala rotirajući točak koji je koristio četiri meha za stvaranje usisavanja. Drugi rani usisivači su korišćeni u širokom spektru uređaja za usisavanje, uključujući ljuljanje za rad sa mehovima stolice pričvršćenim za razne mlaznice ručnih pumpi i biciklističkih pumpi sa povratnim dejstvom. Dejvis je 1912. proizveo malu mašinu nazvanu Čarobnjak, a 1912. Kirbijev patent je bio gurnuta mašina koja se kretala napred kada je otvoren guseničarski dugi kontejner za aspiraciju.

Pronalazak K. von Meienburga bio je dugačko crevo i uređaj koji je stvorio mašinu za čišćenje koja se nosila kao ranac. Džejms Marej Spangler, iz Bisela, očistio je spoljašnjost mašine 1907. godine u Kantonu, Ohajo, kako bi sprečio bolesti kao što su alergije i astma, kao što je prašina. Spangler je napravio drvenu i limenu konzervu sa metlom da je gurne i sakupljenu prašinu drži u jastuku. Spanglerova inovacija je bila da poveže disk ventilatora i motor sa rotirajućim četkicama, čineći Biselovu mašinu za čišćenje četkica sa snažnim usisnim usisivačem da izvuče više prašine iz čistih tepiha. „Šef“ Huver, proizvođač kože, uvideo je prednosti brze Spangler mašine. Prvi model 0 Hoover usisivač je napravljen 1908. godine sa sivom vrećicom od gaze. Alati su bili očišćeni i težili su samo 40 funti (18 kg). Hoover domaćice su mogle da vide akciju na svom tepihu jer su mašine mogle vrlo dobro da prođu kroz vrata.

Sa drugim kompanijama za mašine za čišćenje, Eureka i Electroluk, rade Hooverove metode prodaje od vrata do vrata. Hoover cilindar. Velika depresija 1930-ih sprečila je kupovinu luksuzne robe; Čekali su i radili da bi mašine za čišćenje postale neophodne, Huver je angažovao poznatog industrijskog dizajnera Henrija Drajfusa da rekonfiguriše mašinu za čišćenje. Telo je smanjeno korišćenjem lakih materijala kao što su bakelit i lim, postavljen je znak da je vreća za čišćenje puna. Sa ovim inovacijama, mašina za aerodinamičko čišćenje je ličila na brzu lokomotivu. Usledila je mašina za čišćenje kanistera tokom Drugog svetskog rata. Danas je mašina za čišćenje postala nezamenljiv kućni aparat danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *